Välkommen!

Vi lever i den vackraste av världar men tyvärr är det en värld av oro och stress, som alltmer griper omkring bland människor.
Därför är det mycket tillfredsställande att höra människors reaktioner om mina bilder. De finner en känsla som inger dem ett visst mått av lugn och harmoni. Det kan inte vara fel av en konstnär att försöka i färg och form visa på det vackra och sköna i den värld vi gemensamt lever i.

All konst som finns omkring oss, och som vi dagligen möter i en eller annan form, har sitt berättigande. Inte minst det romantiska måleriet som jag företräder. Kan den sedan ge dig som betraktar min konst någon form av lyckokänsla om än så lite i omfattning så tycker jag att mitt budskap har gått fram.

Varmt välkommen! 
/Inge Pettersson


Om mig


Inge Pettersson, f. 1944 i Norköping.
Proffisionell bildkonstnär sedan 1982.

"Mina första studier i måleri blev som privat elev hos några konstnärer i Norrköping, där jag växte upp på 40-50 talet. Som jag senare byggde på med konstskolestudier.

Men trots det så vill jag ändå kalla mig autodidakt något som jag även är stolt över eftersom jag alltid går min egen väg i måleriet har jag hittat mitt eget sätt att måla. Även om jag kan påverkas av olika uttryckssätt.

Jag har också arbetat som bildlärare på ett högstadium.
Samt som illustratör på en dagstidning och bokförlag.